Backup van de pc thuis voorkomt het kwijtraken van informatie

Een belangrijk en toch bijzonder onderschat punt van beveiliging is het maken van een backup van de pc thuis. Thuisgebruikers zijn nog niet doordrongen van het feit dat het ‘leven’ van hun pc thuis eindig is. En zonder backup van de pc kunt u alles kwijtraken. Het is denkbaar dat de pc ineens defect raakt. Door wat voor reden dan ook start uw pc niet meer, is uw Windows defect, of functioneert uw harddisk niet meer. Al uw foto’s, bestandjes en emailadressen kwijt, en niet meer terug te halen! Of alle muziek die u de afgelopen jaren verzameld heeft. U moet er toch niet aan denken.

De laatste tijd horen we steeds vaker dat veel mensen denken dat het gebruik van een externe harddisk dé oplossing is. Maar uit ervaring weten wij ondertussen dat ook de externe harddisken kapot, soms vaker en sneller dan de gewone harddisken die in de pc thuis zitten. Een externe harddisk moet u dan ook niet als enige backup zien, gebruik uw externe harddisk voor het maken van een kopie van uw bestanden, een backup dus.
Backup van de pc
Terwijl het eigenlijk allemaal zo eenvoudig is. Door op de juiste manier gebruik te maken van een externe harddisk of door het toepassen van een backup in de cloud kunt u voorkomen dat u informatie kwijt raakt.

F1=Help denkt mee door de inrichting van de pc zo af te stemmen dat het maken van een backup van de pc een peulenschil wordt. Met de juiste aanpak bent u in staat om na een crash van uw pc binnen de kortste tijd weer te beschikken over al uw belangrijke gegevens. Bij diverse klanten verzorgt F1=Help ieder kwartaal een backup van de pc, zodat de informatie op de pc thuis helemaal veilig is gesteld. Natuurlijk kunnen we het ook zo regelen dat een volledig geautomatiseerde backup op uw pc thuis regelmatig wordt gemaakt.

Het plegen van regelmatig onderhoud kan ernstige storingen voorkomen. Voor meer informatie hierover klikt u hier of in het menu rechts op Beheer thuis pc en storingen.